top of page
Spelende kinderen

Wie wij zijn

Creatieve oplossingen

Claessen Advies & Training biedt de uitgebreide mogelijkheden en branchekennis die nodig zijn om u te helpen bij het oplossen van de meest complexe problemen van uw organisatie. Met trots kunnen we zeggen dat we sinds onze start in 2004 elk jaar weer een grotere lijst van terugkerende en nieuwe klanten hebben.
Wilt u zelf de expertise van Claessen Advies & Training ervaren? Bel ons vandaag nog en laten we bespreken wat we voor u kunnen doen.

Het team

Achter de schermen

Henk+Claessen.jpg

Henk Claessen

Senior adviseur

In 2004 ben ik gestart met het bureau Henk Claessen Advies & Training voor vrijwilligerswerk en buitenspeelruimte. Tot dat moment werkte ik 23 jaar als adviseur bij de Limburgse welzijnsinstelling Symbiose en haar rechtsvoorgangers.


Nagenoeg al mijn opdrachten komen voort uit burgerparticipatie-initiatieven; projecten waarbinnen burgers zich in partnerschap met gemeenten vrijwillig inzetten voor de verbetering van hun eigen woon- en leefomgeving. Mijn specialisaties in deze zijn met name speelruimtebeleid, vrijwilligersbeleid, jeugd- en jongerenwerk en multifunctionele accommodaties.


Mijn opdrachtgevers zijn met name gemeenten, provinciale maatschappelijke organisaties, welzijnsinstellingen, maar ook particuliere initiatieven.


Mijn kennis heb ik onder andere vergaard met de HBO-opleiding Cultureel Werk, de HBO-leergang Projectmatig Werken en een groot aantal korte trainingen op het gebied van advies en management én van speelruimtebeleid. Naast mijn professionele ervaring in de meest uiteenlopende projecten, heb ik al vanaf mijn jeugd ervaring als actief vrijwilliger in allerhande maatschappelijke functies. 


Opdrachtgevers kunnen bij mij rekenen op een professionele projectmatige aanpak.


Vanaf 1 januari 2020 werk ik officieel samen met mijn dochter Anniek, die daarvoor al enkele jaren 'stage liep' binnen het bureau.

bottom of page